Loading...

Dolgozz Ausztriában, közelebb a családodhoz!

2018.07.24 14:28

Évek óta külföldön dolgozol és szeretnéd többet látni a családodat, akik itthon várnak?
Német Szakmunkákon keresztül már Ausztriában is találhatsz munkát.

Sok megkeresést kaptunk, hogy ne csak Németországban segítsünk a magyaroknak biztos megélhetést találni, hanem legyünk partnerek abban is, hogy a családjukhoz minél közelebb tudjanak munkát vállalni.

Több hónapon át tartó tervezés és munka után országos hálózattal bővítettük a partner hálózatunkat Ausztriában is, hogy még több munkavállalónak tudjunk segíteni a családhoz közelebb munkát vállalni.

"A minőség a régi, csak a körülmények változtak!"

Csótár Ádám - A Német Szakmunkák vezetője

Részletek

Merkel bajban van, Seehofer felajánlotta a lemondását

2018.07.02 08:53

Horst Seehofer felajánlotta lemondását a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségéből és a német szövetségi kormány belügyminiszteri tisztségéből: a politikus három napon belül távozhat, ha nem jut megállapodásra Merkel pártjával – német sajtóértesülések szerint ezt pártja müncheni elnökségi ülésén jelentette be vasárnap késő este.

Részletek

Ausztria csökkenti a szociális támogatást, ha a bevándorló nem tud németül

2018.06.01 12:58

Az osztrák kormány új terveket jelentett be hétfőn, amelyek szerint csökkenti a szociális alapjuttatásokat azoknál a külföldieknél, akik nem tudnak jól németül, és a nagycsaládosok alapjuttatásait is megnyirbálja.
Sebastian Kurz osztrák kancellár azt mondta: ezzel akarják megakadályozni, hogy az osztrák szociális rendszer ösztönözze a bevándorlást az országba.
A javaslat különbséget tesz azok között, akik már Ausztriában élnek és azok között, akik újonnan érkeznek az országba. Az EU-országokból, így Magyarországról, illetve a harmadik országból érkezők öt év munkaviszony után vehetik igénybe a szociális támogatásokat.

Részletek

Berlin több mint húszmilliárd eurót költött a menekültügyre tavaly

2018.05.18 13:36

Több mint 20 milliárd eurót fordított a menekültügyre a német szövetségi kormány 2017-ben, a pénz legnagyobb részét nem Németországban költötték el, hanem külföldön - írta a Handelsblatt című német üzleti lap csütörtökön egy még nem nyilvános pénzügyminisztériumi jelentés alapján.

Részletek

Nagy terve van a németeknek - mihez kezdenek a magyar kormánnyal?

2018.04.16 09:15

A működőképes Európai Unió érdekében szoros együttműködésre van szükség a közösség kelet-európai tagállamaival - mondta Olaf Scholz német alkancellár, pénzügyminiszter, a Német Szociáldemokrata Párt megbízott elnöke.

A Frankfurter Allegemeine Sonntagszeitung lapban közölt interjúban arra a kérdésre, hogy elődje, Martin Schulz után ő is fel akarja-e építeni az európai egyesült államokat, kifejtette, hogy azoknak a pártján áll, akik szerint a konkrét problémák megoldásával kell foglalkozni.

Részletek

Súlyos veszteséget okoz a Brexit a német cégeknek

2018.04.03 10:00

A német vállalatok évente akár 9 milliárd eurót veszítenek Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnésén, ha a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályai érvényesülnek az áruk, a szolgáltatások és a tőke mozgásában. Az autógyártók évente 3 milliárdos veszteséggel számolhatnak. A legnagyobb veszélyben a kis és közepes cégek vannak.

Részletek

Talán most már megalakulhat Angela Merkel új kormánya

2018.03.07 12:09

A német szociáldemokrata párttagság kétharmados támogató szavazásával több mint öt hónap után megszűnt a bizonytalanság és elhárultak az akadályok az elől, hogy Angela Merkel vezetésével megalakuljon 2005 óta a harmadik nagykoalíció. Mire lesz akarata és ereje az időközben igencsak megváltozott feltételek között kormányzati szerepre kerülő kancellárnak és a koalíciót alkotó pártoknak?

Részletek

"A munkavállalók számára még mindig mi vagyunk a garancia!"

2018.02.22 11:21

Több interjút is készítettünk már Önnel, de sosem hangzott még el a kérdés:
Mi is az a Német Szakmunkák? 


 

Részletek